به این نکتهها هنگام قصه گویی برای کودکان توجه کنید
۱. میزان طولانی بودن داستان
داستان نه باید خیلی کوتاه باشد و نه خیلی طولانی. یک داستان خیلی کوتاه شاید نتواند پیام را بهدرستی منتقل کند و یک داستان بلند هم شاید برای کودکان خستهکننده شود و جذابیتش را از دست بدهد؛ بنابراین با در نظر گرفتن سن و شرایط مخاطب در مورد میزان طولانی بودن داستان تصمیم بگیرید.
۲. شرایط مناسب
هنگام قصه گویی برای کودکان یک مکان و فضای راحت انتخاب کنید. یک فضای مناسب حس و حال خوب را ایجاد میکند.
۳. مقدمه مناسب
اگر میخواهید قصهای بگویید، درباره جایی که داستان را از آن شنیدهاید و کسی که آن را برایتان تعریف کرده است یا مکانی که قصه در آن رخ داده، صحبت کنید. برای کودک بگویید این داستان چه کمکی در زندگیتان کرده است و فکر میکنید چه فایدهای برای او داشته باشد. تلاش کنید از همان ابتدا احساس اشتیاق و علاقهمندی را در کودک بیدار کنید.
۴. حالتهای چهره متناسب با داستان
هنگامیکه مشغول قصه گویی برای کودکان هستید، از حرکتهای دست و حالتهای چهره خود کمک بگیرید و تلاش کنید این حرکتها متناسب با قصه باشد. حتی میتوانید صداهای گوناگون دربیاورید یا از کودک بخواهید این کار را انجام دهد تا داستان جذابتر شود.
۵. بلند و شمرده
با صدای بلند و رسا اما درعینحال شمرده و آهسته قصه گویی کنید. صدایتان باید بتواند احساسات مختلف داستان را برای کودکان بیان کند. تن و لحن صدای خود را هنگام قصه گویی تغییر دهید و هر کجا لازم است درنگ کنید.
۶. مشارکت دادن کودک
تلاش کنید با استفاده از جملهها مختلف و مطرح کردن پرسشهایی مانند: «تو میدانی؟» او را هم در جریان قصه گویی شرکت دهید. شما میتوانید درباره پیام داستان هم از کودک سؤال بپرسید و به این روش او را در فعالیت شریک کنید