به وبلاگ کتابخانه علامه طباطبایی اسفرورین خوش آمدید

کتاب بوستان دانشمندان است.امام علی علیه السلام

۱۸ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

آغتز هفته وحدت (میلاد رسول اکرم (ص) به روایت اهل سنت

نتیجه تصویری برای تصاویر هفته وحدت

زلال وحی

«... وَلَا تَکونُوا مِنَ الْمُشْرِکینَ؛ مِنَ الَّذِینَ فَرَّقُوا دِینَهُمْ وَکانُوا شِیعًا کلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَیهِمْ فَرِحُونَ؛. .. و از مشرکان نباشید؛ کسانی که در دین خود تفرقه ایجاد کردند و به دسته ها و گروه ها تقسیم شدند و هر گروهی به آنچه نزد آنهاست، دل خوشند». (روم: 31 و 32)

«إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَینَ أَخَوَیکمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکمْ تُرْحَمُونَ؛ مؤمنان، برادر یکدیگرند. پس میان دو برادر خود صلح و آشتی برقرار سازید و تقوای الهی پیشه کنید تا مشمول رحمت او شوید!» (حجرات: 10)

«وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ وَاذْکرُواْ نِعْمَةَ اللّهِ عَلَیکمْ إِذْ کنتُمْ أَعْدَاء فَأَلَّفَ بَینَ قُلُوبِکمْ فَأَصْبَحْتُم بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا...؛ و همگی به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید و نعمت خدا را بر خود به یاد آرید که چگونه دشمن یکدیگر بودید و او میان دل های شما الفت ایجاد کرد و به برکت نعمت او برادر شدید...». (آل عمران: 103)

حدیث

پیامبر اکرم(ص): «انسان مسلمان، پس از به دست آوردن اسلام، سودی بهتر از برادری که برای خدا به دست می آورد، کسب نکرده است».1

«اختلاف نکنید! پس همانا کسانی که پیش از شما اختلاف کردند، هلاک شدند».2

«جماعت (وحدت)، مایه رحمت و تفرقه، موجب عذاب است».3

«دست خدا بر سر جماعت است».4

«مسلمانان با هم برادرند. هیچ کس بر دیگری برتری ندارد؛ جز با پرهیزکاری».5

«مسلمان، برادر مسلمان است. در کنار هم از آب و درخت استفاده می کنند و در برابر فتنه یاور هم هستند».6

«سه چیز است که از آنها بر امت خود می ترسم: گمراهی پس از شناخت، سردرگمی های ناشی از فتنه ها و شکم بارگی و شهوت رانی».7

امام علی(ع): «بپرهیز از جدایی؛ که افراد تنها و جدا سهم شیطان هستند».8

«برآنچه طناب جماعت بر آن گره خورده و رکن های اطاعت بر آن بنا شده است، ملازمت کنید».9

«از تفرقه و جدایی بپرهیزید! پس هرگاه در جایی فرود آمدید، همگی فرود آیید و هرگاه کوچ کردید، با هم کوچ کنید!»10

«ملازم جماعت باشید و از جدایی و اختلاف بپرهیزید!»11

امام حسین(ع): «ای بندگان خدا! از خدا بترسید و تقوا پیشه کنید و به سوی فتنه و جدایی و جنگ شتاب نکنید! پس همانا در فتنه، مردان هلاک می شوند و خون ها ریخته می شود و مال ها غصب می گردد».12

امام باقر(ع): «همانا خداوند بزرگ می دانست ایشان جدا خواهند شد پس از پیامبرشان، و اختلاف می کنند. پس ایشان را از تفرقه و جدایی نهی کرد، همان گونه که پیشینیان ایشان را نهی کرده بود. پس ایشان را به اجتماع امر کرد».13


ادامه مطلب...
۲۸ آبان ۹۷ ، ۰۸:۳۷ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

تمدید عضویت رایگان در هفته کتاب

با توجه به کندی و اختلالات پیش آمده در شبکه اینترنت کشور و به تبع آن نرم افزار مدیریت کتابخانه ای سامان، بدین وسیله به اطلاع می‌رساند همکاران محترم می توانند نسبت به دریافت مشخصات متقاضیان عضویت رایگان (وی‍ژه روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار) اقدام و طی روزهای آینده ( 26 الی 28 آبان ) در نرم افزار سامان فرایند ثبت نام را تکمیل کنند.
گفتنی است طرح سراسری عضویت رایگان در کتابخانه‌های عمومی به مناسبت فرارسیدن بیست و ششمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و روز بزرگداشت کتاب، کتابخوانی و کتابدار، در روزهای ۲۴ و ۲۶ آبان‌ماه در تمامی کتابخانه‌های عمومی کشور انجام شد و در دو روز اعلام شده؛ عضویت در کتابخانه‌های عمومی به صورت سراسری صورت گرفت که هر عضو با ثبت نام در یک کتابخانه امکان استفاده از تمام کتابخانه‌های سراسر کشور را خواهد داشت.
۲۷ آبان ۹۷ ، ۱۱:۳۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

عضویت رایگان در کتابخانه عمومی اسفرورین

 

به مناسبت گرامیداشت  هفته کتاب ، کتابخوانی و روز کتابدار ، روز 24 آبان ماه عضویت در تمامی کتابخانه های استان قزوین  کتابخانه عمومی اسفرورین رایگان می باشد.

مدارک مورد نیاز :

  1.  فتوکپی شناسنامه یا کارت ملی 
  2. یک قطعه عکس
  3. پرکردن فرم عضویت
  4. 500 تومان بابت هزینه صدور کارت
۲۰ آبان ۹۷ ، ۱۶:۴۲ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

برکات و اعمال ماه ربیع الاول


حلول ماه ربیع الاول

ربیع الاول، سومین ماه سال هجری قمری است. ربیع از ماده «ربع» و معنای اصلی این ماده به عدد چهار بازمی‌گردد و عرب به فصل بهار که یک چهارم سال است، ربیع گفته است. از آنجا که ماه ربیع الاول و ربیع الاخر در آغاز این فصل جای گرفته‌اند به نام این فصل موسوم شده‌اند. مسعودی می‌نویسد: سالی که این نامگذاری انجام شده مقارن با فصل بهار بوده ‌است.

به گزارش ایسنا، ماه محرم و صفر را پشت سر گذاشتیم با اندوه و اشک و ناله، اشک ریختیم و دل تازه کردیم و با یاد ابا عبدالله الحسین(ع) و معرفت کسب کردیم، اکنون وقت آن است که در این بهار به یُمن رویش دوباره‌مان سجده شکر به جای آوریم و این بهار را قدر بدانیم و بندگی کنیم.

این ماه در بین شیعیان به ماه شادی و سُرور معروف است. میلاد پیامبر اکرم(ص)، امام صادق(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در این ماه واقع شده‌اند.

میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات می‌نویسد: " این ماه همان‌گونه که از اسم آن پیداست بهار ماه‌ها است، به‌جهت اینکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست. در این ماه، ذخایر برکات خداوند و نورهای زیبایی او بر زمین فرود آمده است. زیرا میلاد رسول خدا صلی اللّه علیه و آله و سلم در این ماه است و می‌توان ادعا کرد از اول آفرینش زمین، رحمتی مانند آن بر زمین فرود نیامده است زیرا برتری این رحمت بر سایر رحمت‌های الهی مانند برتری رسول خدا بر سایر مخلوقات است."

ماه ربیع‌الاول آمیخته با خاطره غم‌انگیزی چون شهادت امام حسن عسکری(ع) و مطابق روایت معروف، ماه میلاد مبارک پیامبر گرامی اسلام(ص) و امام صادق(ع)، هجرت پیامبر اکرم(ص) از مکه به مدینه، آغاز امامت پربرکت حضرت بقیة اللّه(عج) و ماه رخداد واقعه عظیم «لیلة‌المبیت» است.

اعمال و وقایع رخ داده در ماه ربیع‌الاول به عنوان سومین ماه قمری؛

شب اوّل:

این شب به نام «لیلة المبیت» مزیّن است، در این شب یک حادثه مهمّ تاریخی واقع شد و آن این که در سال سیزدهم بعثت، رسول خدا (صلی الله علیه وآله) از مکّه به قصد هجرت به سوی مدینه، از شهر خارج شد و در «غار ثور» پنهان شد و امیر مۆمنان علی(علیه السلام) برای اغفال دشمنان، فداکارانه در بستر رسول خدا(صلی الله علیه وآله) خوابید.

آیه شریفه «وَ مِنَ النّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ وَ اللّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبادِ؛ بعضی از مردمِ (با ایمان و فداکار) جان خود را در برابر خشنودی خدا می‌فروشند و خداوند نسبت به بندگان مهربان است»(۱) در حقّ آن حضرت نازل شد. (۲)

سال هجرت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) مبدأ تاریخ مسلمانان است و تحوّلی عظیم در جهان اسلام روی داد.

۱- روزه گرفتن به شکرانه سلامتی پیامبر اعظم و امیرمومنان از گزند کفار و مشرکان در اول ربیع‌‏الاول.

۲- خواندن زیارت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام) در این روز.

روزه، که برای آن فضیلت بسیار نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمّه معصومین(علیهم السلام) آمده است: کسی که روز هفده ربیع را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یکسال را مقرر می‌فرماید.

روز هشتم:

در روز هشتم ربیع الاول، سال ۲۰۶، شهادت امام حسن عسکری(علیه السلام) طبق روایتی واقع شده است و از همان روز، امامت حضرت صاحب الزّمان، حجّة بن الحسن ـ عجّل الله تعالی فرجه الشریف ـ آغاز شد. (۳)

در این روز شایسته است زیارت امام حسن عسکری علیه السلام خوانده شود.

و البته بسیاری معتقدند روز نهم ربیع، آغاز امامت آقا امام زمان (عج) است بین روز هشتم و نهم ربیع بین محدثان اختلاف است. ما قول مشهور را آورده‌ایم، و اینگونه نیست که فردای روز شهادت امام یازدهم آغاز امامت امام دوازدهم باشد بلکه توام با شهادت یک امام آغاز امامت امام بعدی است چرا که امامت ایشان از قبل مشخص بوده است.

روز دهم :

روز ازدواج رسول خدا(صلی الله علیه وآله) با حضرت خدیجه کبری(علیها السلام) است.

روز دوازدهم:

این روز مطابق نظر مرحوم شیخ کلینی و مسعودی و همچنین مشهور میان اهل سنت، روز ولادت با سعادت نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه وآله) است. (۵)

همچنین در این روز، رسول خدا(صلی الله علیه وآله) بعد از ۱۲ روز که مسیر راه میان مکه و مدینه را پیمود وارد مدینه شدند. (۶) و نیز روز انقراض دولت بنی مروان در سال ۱۳۲ است. (۷)

روز چهاردهم:

در سال ۶۴ در چنین روزی، یزید بن معاویه به هلاکت رسید. (۸)

وی پس از سه سال و نُه ماه خلافت که همراه با جنایات عظیمی بود که مهمترین آن واقعه کربلا و شهادت ابی عبداللّه الحسین(علیه السلام) و یارانش است در سن سی و هفت سالگی در منطقه «حوران» زندگی ننگینش به پایان رسید جنازه‌اش را در دمشق دفن کردند ولی اکنون اثری از او نیست. (۹)

شب هفدهم:

طبق روایات مشهور شیعه، شب ولادت حضرت خاتم الانبیا، رسول معظم اسلام(صلی الله علیه وآله) است و شب بسیار مبارکی است. (۱۰)

۱) غسل به نیّت روز هفدهم ربیع الاوّل. (فلاح السائل، صفحه ۶۱ )

۲) روزه: که برای آن فضیلت بسیار نقل شده است، از جمله در روایاتی از ائمّه معصومین(علیهم السلام) آمده است: کسی که روز هفده ربیع را روزه بدارد، خداوند برای او ثواب روزه یکسال را مقرر می‌فرماید. (اقبال، صفحه ۶۰۳ )

۳) دادن صدقه، احسان نمودن و خوشحال کردن مومنان و به زیارت مشاهد مشرفه رفتن.

۴) زیارت رسول خدا(صلی الله علیه وآله) از دور و نزدیک در روایتی از آن حضرت آمده است: هر کس بعد از وفات من، قبرم را زیارت کند مانند کسی است که به هنگام حیاتم به سوی من هجرت کرده باشد، اگر نمی‌توانید مرا از نزدیک زیارت کنید، از همان راه دور به سوی من سلام بفرستید (که به من می‌رسد).

۵) زیارت امیر مومنان علی(علیه السلام) نیز در این روز مستحب است با همان زیارتی که امام صادق(علیه السلام) در چنین روزی کنار ضریح شریف آن حضرت(علیه السلام) وی را زیارت کرد. (این زیارت در بخش زیارات، مفاتیح آمده است).

۶) تکریم، تعظیم و بزرگداشت این روز بسیار بجاست، مرحوم «سیّد بن طاووس»، در اقبال، در تکریم و تعظیم این روز به خاطر ولادت شخص اوّل عالم امکان و سرور همه ممکنات حضرت نبی اکرم (صلی الله علیه وآله) سفارش بسیار کرده است.

همچنین یکسال قبل از هجرت رسول خدا(صلی الله علیه وآله)، در چنین شبی معراج آن حضرت صورت گرفت.

روز هفدهم:

همان گونه که گفتیم مشهور میان علمای امامیه آن است که روز هفدهم ربیع الاول، روز ولادت با سعادت رسول خدا حضرت محمد بن عبداللّه(ص) است و معروف آن است که ولادتش در مکه معظمه، واقع شده است و زمان ولادتش هنگام طلوع فجر، روز جمعه، سنه عام الفیل بوده است. (۱۱)

همچنین در چنین روزی در سال ۸۳ هجری قمری، ولادت امام صادق(علیه السلام) واقع شده است و از این جهت نیز بر اهمیت این روز افزوده شده است. (۱۲)

۲۰ آبان ۹۷ ، ۱۶:۳۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

تبریک ماه ربیع الاول

نتیجه تصویری برای تصاویرماه ربیع الاول

۲۰ آبان ۹۷ ، ۱۶:۳۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

شهادت امام رضا(علیه السلام) تسلیت باد

دلم برای تو پر می کشد امام غریب
غمت ز سینه شرر می کشد امام غریب
زیارت تو که فوق همه زیارت هاست
دل مرا به سفر می کشد امام غریب

– — – — – — – — – — – — – — – — –

عاقبت از زهر مأمون، پاره شد قلب رضا
در میان حجرۀ در بسته، می‌زد دست و پا
گه، جوادش را، گهی معصومه، را می‌زد صدا
داغ او تا صبح محشر، بر دل سوزان ماست

نتیجه تصویری برای شهادت امام رضا

۱۵ آبان ۹۷ ، ۰۷:۵۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

تسلیت فرا رسیدن روز 28 ماه صفر (رحلت حضرت محمد ص و امام حسن مجتبی ع)

نتیجه تصویری برای 28 صفر

۱۵ آبان ۹۷ ، ۰۷:۵۵ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

اطلاعیه مهم کتابخوانی

به مناسبت فرا رسیدن هفته کتاب و کتابخوانی کتابخانه اسفرورین با برگزراری برنامه های متنوع فرهنگی و برپایی نمایشگاه کتاب از بهترین منابع کتابخانه پذیرای شما همشهریان عزیز می باشد .

از همه مهمتر شما با مراجعه به کتابخانه از تاریخ 19 آبان تا 30 آبان می توانید از شرایط عضویت رایگان کتابخانه استفاده کرده و به مدت یک سال عضو رایگان کتابخانه شوید .

این فرصت فرهنگی را از دست ندهید .

۱۴ آبان ۹۷ ، ۱۰:۳۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

هفته کتاب و کتابخوانی با شعار(( حال خوش خواندن))

از تاریخ 97/08/19 الی 97/08/30  کتابخانه علامه طباطبایی اسفرورین  عضویت رایگان انجام میپذیرد.

۱۳ آبان ۹۷ ، ۱۳:۲۵ ۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی

13 آبان روز دانش آموز

نتیجه تصویری برای روز 13 آبان تصاویر

۱۳ آبان ۹۷ ، ۰۸:۲۶ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
کتابخانه علامه طباطبایی